Džejmi Oliver FOTO printscreen https://www.youtube.com/watch?v=D_2DBLAt57c
Slavni britanski kuvar, Džejmi Oliver objavio je na Instagramu da je otvorio restoran u Beogradu „Džejmis italijan“.
„Beograde, otvoreni smo“, napisao je na društvenoj mreži uz fotografiju osoblja ispred novootvorenog restorana u Beogradu na vodi.
„Velike čestitke celom mom timu u koji je upravo otvorio moj prvi restoran u Srbiji. Lokacija je predivna, u srcu Beograda na vodi, na obali reke Save“, napisao je Oliver uz fotografiju tanjira sa specijalitetima nove gastronomske destinacije u našem gradu.
Takođe je podelio i snimak pripreme pice u njegovom beogradskom restoranu.
„Vrata su zvanično otvorena i pogledajte samo te pice! Sjajan rad tima. Veoma sam ponosan na sve vas. Prenesite svima moju ljubav“, napisao je poznati kuvar.
Idejna rešenja za zdanje Prirodnjačkog muzeja pod lupom žirija
Na zvaničnom sajtu beogradskog restorana Džejmija Olivera dostupan je i meni na kom se nalaze brojni specijaliteti italijanske kuhinje po recepturi poznatog britanskog kuvara.
Cene pica se kreću od 865 („Marinara“ sa pelatom, inćunima, kaprom, belim lukom i origanom) do 1.555 dinara („San Daniele“ nazvana po poznatom pršutu uz koji još idu pelat, mocarela i straćatela sirevi, pikantna rukola i parmezan).
Najjeftinije glavno jelo su ravioli sa tartufima (975 dinara), a najskuplje biftek sa puterom od tartufa, plemenitim pečurkama i kjanti sosom (2.725 dinara).
U restoranu Džejmija Olivera možete se i zasladiti. Napristupačnija poslastica je panakota sa pistaćima – 545 dinara, porcija sa tri kugle sladoleda je 565 dinara, a najskuplji je „Amalfi čizkejk“ – 765 dinara.
Restoran je, kako se navodi na zvaničnom sajtu, otvoren svakog dana od 11 sati do ponoći.
POLITIKA